Ahvena ja uhhaa järele tulge Peipsile!

Kalastusturism on Peipsi piirkonna majanduse üks perspektiivsemaid arengusuundi. Mitte juhuslikult ei pööra sellele suurt tähelepanu MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu (PKAK). Kalastusturismi arendamisega seotud projekte toetavad rahaliselt Euroopa Kalandusfond (EKF) ja PRIA. Ajaleht Peipsirannik/Чудское побережье pöörab sellele suurt tähelepanu, avaldades materjale kalastusturismiga vastavalt PKAK strateegiale tegelevate firmade ja eraettevõtjate kohta. Täna toome ära Peipsimaa tuntud ettevõtjate ja aktiivsete PKAK liikmete Margus Narusingi ja Aivo Kähri arvamused.

 

Margus Narusing, Meeksi vallavolikogu esimees, OÜ Latikas juhatuse esimees, MTÜ Mehikoorma Arendajate Selts juhatuse liige:
Suurel järvel, Peipsil, on muidugi rohkem võimalusi harrastuskalapüügiks kui Lämmijärvel. Meie järvel on aga omad eelised: siin algab talvine harrastuskalapüügi hooaeg varem kui kusagil mujal. Esmajärjekorras saabuvad kalurid Eestist ja Lätist meie Lämmijärvele. Seejärel, jääkatte tugevnedes Peipsil, liiguvad nad muidugi sinna. Lämmijärv on rahulikum ka suvel, lainetus on madalam. Siin on veel üks eripära: riigipiirini on ainult 700-800 meetrit. Vaja on olla väga tähelepanelik, et mitte osutuda piiririkkujaks…”
 

Aivo Kähr, Kalameister OÜ:
Kalastusturism ei ole kutseliste kalurite põhitegevus. Siiski oleme sellele hakanud viimasel ajal rohkesti tähelepanu pöörama. Leian, et on väga tähtis, kui peetakse silmas kalastamist, kus inimene püüab kala hobina oma lõbuks, mitte raha teenimiseks. Kui „turist“ läheb kalastama nagu raha teenima, on see täiesti teine asi, see on juba töö. Seaduse järgi ei ole inimesel õigus müüa harrastustegevusena püütud kala. Kuid seda on väga raske kontrollida ja jälgida. Kindlasti ei ole see turism. Selline keeld eksisteerib kogu maailmas, harrastuskalapüük ise on väga rangelt reglementeeritud. Kui laseksime kõiki seda tööna tegema, jäävad kalurid tööta – kala lihtsalt ei jätkuks. Kalapüügiga elatist teenida on õigus kutselisel kaluril, kuid seadused on sellised, et kalur püüab piiratud ajavahemikel, „turist“ ehk harrastaja aga võib püüda pidevalt. On vaja arvestada, et praegusajal on harrastajatel väga hea varustus – uued õnged, püünised, kiirkaatrid, kajaloodid, navigaatorid. Tänased harrastuskalurid suudavad välja püüda palju kala. Järv aga pole ju lõputu, seda nii vee- kui ka kalahulga poolest. ..”

Vestles Fjodor Maspanov
(
Täis teksti lugege ajalehest Peipsirannik N1/2012)

Rubriik: Meie elu, Kalastamine

Добавить комментарий

Вы должны быть зарегистрированы , чтобы оставлять комментарии.

Иванна. Гадание

Решаю проблемы семьи, брака

привороты, остуда.

Улучшаю рост материального

благосостояния.

Избавляю от алкогольной

зависимости.

Снимаю порчу.

Ставлю защиту.

Тел. 55 95 14 59

 

Объявления

 

 

РЫБАЛКА
НА ЧУДСКОМ
ОЗЕРЕ
(Эстония)

Рыбалка как лучший
вид отдыха для всей семьи,
в любое время года:
лодки, баня, коптильня, гриль,
удобный ночлег.

Заявки принимаем по
электронной почте
peipus@rambler.ru
или по телефону

(+372) 5347 2127