Teisipäev, 2. märts 2021  

PEIPSI LUULE: jutud tänapäeva Peipsimaa luuletajatest

Sel aastal täitub kümme aastat esimesest Peipsi luule päevast: juulis 2004. aastal Mustvees, Peipsi kaldal kasesalus, kunagise õigeusukiriku asukohas lugesid Peipsi kandi luuletajad oma luuletusi, jagades oma hingesopis peituvat laia publikuga. Sealsamas kõlaski ettepanek välja anda luulekogumik.
Möödunud aastate vältel on siinsed luuletajad, peale loominguliste kohtumiste, kogunenud Peipsi luule päevadele seitsmel korral. Aktiivsete osalejate arv on tõusnud kaheksalt kolmekümne inimeseni, ajalehe Peipsirannik Peipsi-teemalistest luulukonkurssidest aga on osa võtnud ligi 100 inimest. 60 inimese luuletused on avaldatud 2007. aastal ilmunud luulekogumikus „Peipsi hing“. Selle aja jooksul on paljudel meie luuletajatel ilmunud iseseisvaid ja kollektiivseid kogumikke. Kirjutatud on hulganisti uusi huvitavaid teoseid, mis kahtlemata väärivad, et neist kuuldaks ja neid loetaks.
Alates sellest kuust alustab ajalehe Peipsirannik toimetus Peipsiveere programmi ja Rahvakultuuri programmi toetatud projekti raames artiklite avaldamist tänapäeva Peipsi piirkonna luuletajatest ja nende loomingust. Projekti eesmärk on säilitada tulevastele põlvedele meie kaasaegsete poeetilist mõtet sellisel unikaalsel kirjanduslikul suunal nagu seda on n-ö Peipsi luule. Seda projekti käsitame ka kui võimalust ette valmistada ja läbi viia järjekordne Peipsi luule päev ning ühtlasi koguda materjali teise luulekogumikku „Peipsi hing“.
Kutsume osalema kõiki luuletajaid Peipsimaalt (ja mitte ainult), samuti nende loomingu austajaid. Saatke oma luuletusi, soovitage autoreid, kellest ei saa jätta kirjutamata, et saaksime neid tutvustada laiemale lugejaskonnale.

Lugege  ajalehest Peipsirannik N4/2014: “Mustvee luuletaja Aino Kolpakova: “Mu hinges, mu südames”

Fjodor Maspanov,
proekti autor ja korraldaja

 

Добавить комментарий

Вы должны быть зарегистрированы , чтобы оставлять комментарии.

Иванна. Гадание

Решаю проблемы семьи, брака

привороты, остуда.

Улучшаю рост материального

благосостояния.

Избавляю от алкогольной

зависимости.

Снимаю порчу.

Ставлю защиту.

Тел. 55 95 14 59