Esmaspäev, 30. jaanuar 2023  

Peipsimaa muuseumid. Heino Lubja kaalumuuseum Mustvees

Mõtestada tänast päeva või vaadata hoopis tulevikku ei ole võimalik, tundmata oma maa, linna või suguvõsa möödanikku. Kiirelt voolav aeg eemaldab kõik oma teelt, jättes alles vaid mälukatked, mida on terahaaval kokku korjanud ühiskonna ees teravdatud võlatunnet tajuvad inimesed. Õnneks leidub Peipsimaal selliseid inimesi, ja tänu nendele säilivadki minevikumälestused. Nii ilmusid suhteliselt lühikese aja jooksul, viimase 15–20 aastaga, Peipsimaa erinevatesse paikadesse esimesed muuseumid. Üks selliseid on unikaalne kaalude kogu, mille kogus ja jättis endast maha mustveelane Heino Lubja…

Unikaalsest muuseumist lugege ajalehest Peipsirannik N4/2017


Добавить комментарий

Вы должны быть зарегистрированы , чтобы оставлять комментарии.

Объявления

Sildid